Geliştirilmiş bileşen sistemi ile bloklar halinde web sitenizin tüm hatlarını oluşturmanızı ve kolayca düzenlemeniz için modüler yapı sunuyoruz.
Content Management System olarak açılımı yapılan CMS, web sitenize ait içerikleri yönetmenizi sağlayan sistemlere verilen isim. Tek başına bir yazılım ya da programdır diyemeyiz; Php, HTML, Javascript ve CSS gibi çeşitli programlama dillerinin bir araya gelmesiyle, kodlanarak hazırlanan bir yapı olarak adlandırmamız mümkün.
CMS üzerinden içerik kontrolü sağlayabilir, düzeltmeler ve update’ler gerçekleştirebilirsiniz. Yanı sıra içerikleri tamamen silebilirsiniz de. Video, ses, resim veya yazı gibi içerikleriniz olabilir. CMS, bu alanları çoklu kullanıcı yapısı ile destekler ki bu çok önemli bir özellik. Çünkü böylece yalnızca siz değil birden fazla kişinin erişim imkânı da olur. Sadece erişmekle kalmaz, içeriklerde değişiklikler de yapabilir. Sistem üzerine aynı zamanda birtakım yetkilendirmeler vardır. CMS sistemleri ile web sitenize yeni sayfalar ekleyebilirsiniz. Böylelikle HTML sayfalarında bir sürü uğraş verip zaman kaybı yaşamak zorunda kalmazsınız.
Nasıl Çalışır?
Web sitesi, geleneksel yöntem olarak adlandırılan HTML, CSS ve Javascript ile oluşturulmuş bir sitede değişiklik yapıldığına, sürekli olarak sunuya yüklenmeli; bu yöntemle güncelleme, indirme, silme gibi işlemleri sürekli olarak sunucuya kaydetmek gerekir. Bu da zaman alan bir işlemdir, yanı sıra yükleme sırasında pek çok hataya da yol açabilir. Bu hatalar sadece zamanınızı almakla kalmaz, sitenizin de geriye düşmesine neden olur. Haliyle tek bir hatanın bedeli onca zamanın emeğini zayi edebilir. Örneğin bu geleneksel yöntem dediğimiz yöntemle ölü bağlantı sorunları yaşamanız da olası. Kodlara zarar verme ihtimaliniz de cabası! Peki bunu önlemenin bir yolu yok mu? Var! CMS ile hiç böyle sorunlar yaşamazsınız. Web tarayıcınız gerçek zamanlı olarak çalışır; güncelleme, oluşturma, yayınlama ve varsa hata düzeltmesi yapabilirsiniz. Bu sistemin en iyi yanlarından biri eski halini kayıt edebilme imkânınız yani yaptığınız değişikliklerde hata varsa eski haline geri getirebilirsiniz.
CMS Çeşitleri Nelerdir?
ECMS (Enterprise CMS): Şirketlerin kullandıkları CMS sistemlerine verilen genel isim. Dokümanlar, belgeler, şirket kayıtları ya da personel bilgileri gibi kayıtları içerebilir. WCMS (Web CMS) Çok fazla detay barındırmayan, basit ara yüzlere sahip olan sisteme Web CMS denir. DMS (Document Management Systems): Dosya içerik sistemi olarak adlandırılır. Elektronik belge, resim arşivi gibi verilerin kontrolü için kullanılır. MCMS (Mobile CMS): Mobil telefonlardan içeriklerinize erişim imkânı sağlar. Akıllı telefonlar ve mobil telefonlar için yapılmış bir sistem. CCMS (Component CMS): Bileşen içerikleri yönetmek için kullanılan sisteme CCMS denir. MCMS (Media CMS): Müzik, film, resim gibi medya içerikli sistemlerin yönetimini sağlamak için MCMS kullanılır.
Başarılarımız ile Motive Oluyoruz
Alanında uzman ekibimiz ile fark yaratıyor, başarı hikayelerimizin motivasyonuyla yeni ve daha iyi projeler ortaya koymak için çalışıyoruz.